€775.000 k.k

Warniahuizen 2, Aldeboarn

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €775.000 k.k
 2. Status:
  Te koop

Bouw

 1. Soort object:
  woonboerderij
 2. Bouwjaar:
  -1906
 3. Woonoppervlakte
  180 m2
 4. Aantal kamers:
  6 (waarvan 5 slaapkamers)
 5. Bijzonderheden:

  De boerderij is zoals gemeld in 2011 grondig en professioneel verbouwd/gerestaureerd en uiteraard voorzien van de hedendaagse comforteisen waarbij de verwarming op de begane grond grotendeels is uitgevoerd in de vorm van vloerverwarming. Het erf rondom is fraai aangelegd op advies van landschapsbeheer Fryslan en herbergt een drietal houten schuren. De historische locatie met ligging op een eigen terpje aan een uitloper van de rivier de Swette - te bereiken via de eigen oprijlaan - bevestigt nogmaals het unieke karakter.

 6. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Midden in een puur landschap met prachtige vergezichten met vrijwel geen horizonvervuiling, staat deze prachtige, kloeke woonboerderij welke een aantal jaren geleden professioneel op een stijlvolle wijze volledig is verbouwd/gerestaureerd. Deze mooie en vooral gezellige woonboerderij met origineel koetshuis, staat op een ruim perceel eigen grond van 5955 m2. Bijzonder is te melden dat deze prachtige woonbeleving heel centraal is gesitueerd en slechts op een paar fietsminuten is verwijderd van het watersportgebied de Oude Venen, Aldeboarn en de bossen van Beetsterzwaag. Ook wat betreft de centrale uitvalswegen richting Groningen en Heerenveen, is deze locatie erg goed.


De indeling kunnen wij in het kort als volgt omschrijven:

Centrale hal/entree, met moderne toiletinrichting en fonteintje, trapopgang, uitgebreide elektra voorziening, toegang tot studeer/logeerkamer met eigen badkamer welke is voorzien van een douche en vaste wastafel, gezellige/ruime woonkeuken met prachtige panoramaramen welke letterlijk benadrukken dat u een onderdeel bent van natuur. Deze ruimte is royaal, heeft een uitgebreide handmatige gemaakte keukeninrichting met bijbehorende hoogwaardige inbouwapparatuur en geeft middels tuindeuren toegang naar een stijlvol/passend gebouwde veranda/terras welke is onderheid en voorzien van verwarming. De keukenruimte/leefruimte heeft tevens een aansluiting voor een houtkachel en staat in verbinding met een praktische bijkeuken.

De woonkamer is gesitueerd in de Opkamer en heeft eveneens de mogelijkheid tot het plaatsen van een houtkachel. Ook hier is het uitzicht overweldigend te meer door de hogere ligging ten opzichte van het maaiveld. De onderliggende kelderruimte heeft een estriken vloer en biedt volop mogelijkheden voor berging.

De eerste verdieping heeft een viertal ruime slaapkamers, een separate toiletinrichting en een mooie/grote badkamer welke is ingericht met o.a.een douche, ligbad, dubbele vaste wastafel en dat alles verwarmd middels vloerverwarming.

De tweede verdieping is bereikbaar via een vlizotrap en betreft een grote/bevloerde bergzolder met stahoogte.

Algemeen:

Het koetshuis betreft eveneens een prachtig authentiek bouwwerk welke heel geschikt zou kunnen zijn voor stallen, berging, garage, kantoor of eventueel B&B.

De boerderij is zoals gemeld in 2011 grondig en professioneel verbouwd/gerestaureerd en uiteraard voorzien van de hedendaagse comforteisen waarbij de verwarming op de begane grond grotendeels is uitgevoerd in de vorm van vloerverwarming. Het erf rondom is fraai aangelegd op advies van landschapsbeheer Fryslan en herbergt een drietal houten schuren. De historische locatie met ligging op een eigen terpje aan een uitloper van de rivier de Swette – te bereiken via de eigen oprijlaan – bevestigt nogmaals het unieke karakter. Alles samengevat kunnen wij stellen dat hier sprake is van gewoon een erg mooi harmonisch geheel in evenwicht met een prachtig omliggend landschap !

Welkom.