€849.000 k.k

Harinxmastrjitte 8, Heeg

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €849.000 k.k
 2. Status:
  Te koop

Bouw

 1. Soort object:
  vrijstaande woning
 2. Bouwjaar:
  1938
 3. Woonoppervlakte
  250 m2
 4. Aantal kamers:
  5 ( waarvan slaapkamers 4)
 5. Bijzonderheden:

  Prachtige, historische locatie in het watersport dorp Heeg gelegen voormalige pastorie op een royale, zonnige kavel - 1960 m2 – grenzend aan open vaarwater met zeer fraai uitzicht richting Heegermeer.

 6. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Op prachtige, historische locatie in het watersport dorp Heeg gelegen voormalige pastorie op een royale, zonnige kavel gelegen – 1960 m2 – grenzend aan open vaarwater met zeer fraai uitzicht richting Heegermeer. Een zeer bijzondere locatie en eigenlijk heel uniek voor Friesland…….De woning is in de jaren dertig gebouwd met veel stijlelementen van de Amsterdamse school en is naadloos uitgebouwd in de zelfde stijl met behoud van de sfeer zodat er nu sprake is van een zeer complete, ruime en bovenal gezellige, comfortabele woning. Bij de woning kan aansluitend eventueel een hectare grond worden bijgekocht.

De indeling van deze sfeervolle woning kunnen wij in het kort als volgt omschrijven:

Centrale hal met vestibule, bordestrap, toiletinrichting en trapopgang, royale L- vormige woonkamer met erker, haard, parket en plavuizenvloer, tuindeuren naar prachtige, in stijl van het huis doorgetrokken veranda, deels open keukenruimte met stijlvolle/luxe keukeninrichting welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur, toegang tot kelder met sta-hoogte, bijkeuken en inpandige berging (voormalige garage).

De eerste verdieping heeft een naast de overloop een drietal fors bemeten slaapkamers waarvan de ouderslaapkamer de beschikking heeft over een eigen badkamer welke is ingedeeld met een dubbele vaste wastafel, douche, toilet, v.v.vloerverwarming en deur naar dakterras (met uiteraard schitterend uitzicht over het Heegermeer). Ook heeft deze grote ouderslaapkamer een eigen kledingkamer/berging. De tweede algemene badkamer is voorzien van een hoekbad, douche en dubbele vaste wastafel.

De tweede verdieping betreft een volwaardige verdieping en heeft naast een grote vierde slaapkamer, een derde badkamer met vaste wastafel, douche en derde toilet.

De derde verdieping is bereikbaar middels een vlizotrap en betreft een grote vliering/zolder met stahoogte.

Algemeen:

De woning is afgelopen jaren professioneel verbouwd en uitgebreid waarbij nadrukkelijk rekening is gehouden met de kenmerkende stijlelementen van de bouwperiode. Moderne voorzieningen zijn op een mooie wijze geïntegreerd in het totale geheel zodat de woning prachtig in balans is. Rondom de woning is een mooie tuin aangelegd met vrijstaande houten schuur waarbij aan de voorzijde van de woning een grote oprit is gecreëerd ten behoeve van het parkeren van meerdere voertuigen. De walbeschoeiing aan de achterzijde van de woning is recentelijk over de volle breedte vernieuwd. De doorvaarhoogte naar het meer – bijna op steenworp afstand verwijderd – is 1.50m.

Een prachtige en waardige woning welke wij als makelaar graag in portefeuille hebben. U bent welkom voor een uitgebreide bezichtiging.