€775.000 k.k

Noard 51, Workum

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €775.000 k.k
 2. Status:
  Te koop

Bouw

 1. Soort object:
  Herenhuis, vrijstaande woning
 2. Bouwjaar:
  1624
 3. Woonoppervlakte
  250 m2
 4. Aantal kamers:
  7 (waarvan 5 slaapkamers)
 5. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Dit karaktervolle rijksmonument – nr.39473 – bouwjaar 1624 is een mooie verborgen parel, gelegen in het historische Zuiderzeestadje Workum. Hier overheerst het gevoel van vervlogen tijden, de tijd staat hier op een prettige manier stil, in een wereld vol hectiek… Deze bijzondere, veelzijdige woning heeft volop originele details en een diepe-zonnige tuin – ca.80 meter diep – welke grenst aan klein vaarwater waarbij aan de overzijde van het water de natuur zich uitstrekt tot de zeedijk…. Wij zijn namens onze opdrachtgever op zoek naar een oprechte, echte liefhebber.

De indeling van dit fraaie geheel kunnen wij in vogelvlucht als volgt omschrijven.

Centrale hal met plavuizenvloer, toiletinrichting en trapopgang, geeft toegang tot een tweetal zeer fraaie woonkamers/stijlkamers waarbij de brede houten vloerdelen, schouwen, wandtegels en bibliotheek bijzonder zijn om te vermelden. De keukenruimte, inclusief een grote vaste kast, bevindt zich in de originele uitbouw en heeft met twee grote ramen veel lichtbeleving. De afwerking van deze ruimte is eveneens stijlvol maar sober.

De eerste verdieping heeft naast de ruime overloop met vaste kasten, een toilet met fonteintje, een wasruimte ten behoeve van witgoed, een drietal ruime slaapkamers en een complete badkamer met ligbad, douche, dubbele vaste wastafel en een steenharde vloer.

De tweede verdieping heeft naast de grote overloop met royale inloopkast/kitchenette, een tweetal grote slaapkamers en een tweede badkamer met douche + vaste wastafel.

Algemeen:

Boven de uitbouw met o.a.de aangebouwde stenen berging, bevindt zich nog extra zolderberging onder de zadelkap.

De oppervlakte van het perceel eigen grond bedraagt 615 m2

Graag nodigen wij u uit voor een bezichtiging welke uitsluitend kan plaatsvinden door het maken van een afspraak met ons kantoor.