€539.000 k.k

Pruikmakershoek 12, Makkum

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €539.000 k.k
 2. Status:
  MonumentaalVerkocht

Bouw

 1. Soort object:
  monumentaal herenhuis
 2. Bouwjaar:
  oudste bouwdelen begin 17e eeuw.
 3. Woonoppervlakte
  143 m2
 4. Aantal kamers:
  4
 5. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Uniek monument op unieke locatie!

Pand

In 2009 heeft dit Rijksmonument onder architectuur een ingrijpende verbouwing ondergaan. Adema Architecten, specialist in renovatie van Fries historisch erfgoed, heeft een bijzondere balans tussen originele en modern uitstraling weten te bereiken. Resultaat is een `smûk en wichtich hûs`, een knus en voornaam huis.

Alle drie woonlagen vormen lichte en open ruimtes met een vrolijke uitstraling door bijvoorbeeld het gebruik van warme kleuren. Hoogwaardige materialen zoals bamboe pakket en leistenen keukenblad contrasteren mooi met de oude accenten zoals historische tegelwanden, de oude balken en de originele estrikken vloeren.

Comfort is in het huis gebracht door middel van bijvoorbeeld dubbele beglazing en vloerverwarming in hal, eetkamer en beide moderne badkamers. Een speelse keukenopstelling van het kwaliteitsmerk SieMatic is eveneens voorzien van moderne inbouw apparatuur. Een droogloop verbindt de achtergevel met de zeer ruime schuur die thans in gebruik is als galerie en berging. Een vergunning voor woonbestemming voor de schuur is recent verlopen maar kan opnieuw worden aangevraagd.

 

Ligging

Op een unieke plek midden in historisch Makkum ligt het pand aan de kade met voor en achter water. Hierom is wonen in de zuidwesthoek van Friesland zo populair! Er is geen doorgaand verkeer rond het huis maar wel een parkeerplek voor de deur. De diepere achtertuin op het zuiden kent meerdere terrassen en geeft ruimte en privacy. Laat u verrassen door de satelliet opname van de locatie van het huis. Zo`n bijzondere plek wordt niet vaak aangeboden.

Daarbij is Makkum één van de geliefdste  en veelzijdige dorpen van Friesland. Makkum heeft een eigen strand, een grote watersporthaven en vele eigen voorzieningen. Een lange traditie van ondernemingszin brengt Makkum nog steeds voorspoed en leidt ook tot een actief dorpsleven met veel evenementen en gezellige horeca. En daarbij heeft Makkum via de afsluitdijk een uitstekende verbinding met het westen van het land. De reistijd naar Amsterdam bedraagt nog geen uur.

Welkom!