€575.000 k.k

Pruikmakershoek 12, Makkum

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €575.000 k.k
 2. Status:
  Te koopMonumentaal

Bouw

 1. Soort object:
  monumentaal herenhuis
 2. Bouwjaar:
  oudste bouwdelen begin 17e eeuw.
 3. Woonoppervlakte
  143 m2
 4. Aantal kamers:
  4
 5. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Dit sfeervolle, gekoesterde Rijksmonument waarvan de oudste bouwdelen dateren uit begin 17e eeuw, is op een voorname/unieke locatie gesitueerd op een door water ingesloten landtong tussen de oude en nieuwe stroming van de Grote Zeilroede (naar Bolsward en Workum, het mooie Friese achterland) midden in het dorp…

In het jaar 2009 heeft onder architectuur een ingrijpende verbouwing plaatsgevonden waarvoor een vergunning is afgegeven door Hûs en Hiem te Leeuwarden. Adema Architecten, specialist op het gebied van renovatie van Fries historisch erfgoed, heeft dit traject verzorgd. Adema architecten heeft in die tijd ook een woonvergunning aangevraagd voor de schuur. Deze vergunning had een looptijd van vijf jaar en zou dus weer moeten worden aangevraagd. Veel authentieke bouwelementen zoals de prachtige voordeur, originele balken, originele estrikken vloer in de voorkamer op de eerste etage (samen met het Tichelaar huis, de enige monumenten met estrikken vloer op de eerste etage), paneeldeuren, separatie schuifdeuren op de eerste etage, rijk betegelde wanden met originele Friese tegels (oudste tegels van rond 1640), twee schouwen (woonkamer en kamer op eerste etage) met werkende rookkanalen, zijn allemaal aanwezig en prachtig geïntegreerd met modern comfort zoals c.v.-verwarming welke deels is gekoppeld aan vloerverwarming in de hal en keukengedeelte, een geïsoleerde betonvloer op de begane grond (met bamboe parket), uitgebreid modern elektra, deels dubbele beglazing met aan de voorzijde van het pand toepassing van voorzetramen.
Ook het keukengedeelte (Siematic) met inbouwapparatuur en leistenen werkblad, sanitair en twee mooie badkamers met o.a.vloerverwarming, vormen ook hier weer een prachtige eenheid met het geheel. Vermeldenswaard zijn tevens de originele kleurstellingen die het geheel omarmen en tot een eenheid smeden.
Een bijzonder mooi Rijksmonument op een zeer fraaie locatie gesitueerd. Friesland ervaren op de beste manier…zeg maar. Bovendien: Makkum is centraal gelegen (Amsterdam binnen 1 uur rijden), is historisch…kent een uitnodigende gemeenschap en biedt voor de liefhebbers van watersport (zeilen/surfen/kite-surfen/en cultuur alle mogelijkheden !

De verkoop zal plaatsvinden op basis van verkoop bij inschrijving met recht van gunning.

Welkom !