€425.000 k.k

Dr. Boumaweg 13, Sneek

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €425.000 k.k
 2. Status:
  Verkocht

Bouw

 1. Soort object:
  half-vrijstaand herenhuis
 2. Bouwjaar:
  1907
 3. Woonoppervlakte
  204 m2
 4. Aantal kamers:
  6 ( waarvan slaapkamers 5)
 5. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Wonen met karakter in de leukste stad van Friesland op directe loopafstand van het centrum en station….
Verkoper aan het woord:
“Een huis dat bij iedere bezoeker een “wauw” of “wát een mooi huis!” oproept. De ruime entree, hoge ruimtes, de originele elementen en details door het hele huis en het licht. Het is oprecht een heerlijk huis en iedere dag weer genieten om thuis te komen. De oude elementen geven veel sfeer en maakt er wonen, werken en leven een genot. Het liefste zouden we het huis mee verplaatsen naar ons nieuwe plekje aan het water en nemen dan ook met gemengde gevoelens afscheid. Sinds ca. 1907 hebben al heel wat mensen op dit huis mogen passen en hopelijk bewonen de volgende mensen er weer met net zoveel liefde, plezier en geluk als wij.”

De in stijl gerenoveerde woning is een prachtig voorbeeld waar oud en nieuw mooi op elkaar aansluiten. Modern gemak is naadloos geïntegreerd met respect voor het historische karakter. De praktische, veelzijdige indeling maakt dit huis geschikt voor een brede doelgroep. Zo zijn er voldoende slaapkamers, twee badkamers, een ruime zolder en een eventuele optie voor het creëren van nog een extra kamer(s)s. De renovatie/restauratie is grondig uitgevoerd waarbij geen concessies zijn gedaan aan de kwaliteit.
Wat maakt dit huis zo bijzonder? Het begint al bij de hal met vestibule, statige gang en trapopgang. De toilet daarentegen is weer modern en nieuw. De woonkamer is en-suite met originele geornamenteerde plafonds, schouwen, en-suite deuren, serre en een prachtige visgraat parketvloer. De keuken is separaat en voorzien van hoogwaardige keukeninrichting zoals een six-four AGA en diverse inbouwapparatuur, combinatie van infrarood en vloerverwarming en een ideale vaste kast.

De eerste verdieping is recht opgetrokken en heeft naast een praktische waskamer met aansluitend zonneterras, een drietal ruime slaapkamers waarvan de achterste slaapkamer over de volle breedte is voorzien van een vaste kastenwand. De badkamerruimte op deze verdieping is eveneens kwalitatief hoogwaardig ingericht en afgewerkt en o.a. voorzien van een regendouche, wastafel en wandcloset.

De tweede verdieping is recent volledig opnieuw ingedeeld, prachtig afgewerkt en o.a. voorzien van een tweetal slaapkamers, een moderne stijlvolle badkamer met regendouche, badkamermeubel, derde toilet en ligbad. De grote zolderruimte met dakkapel biedt de mogelijkheid voor een extra kamer(s) of natuurlijk gewoon als welkome opbergruimte.

De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing dan wel voorzetramen, de vloeren en het dak zijn geïsoleerd. Het dak is voorzien van 13 zonnepanelen welke recent zijn geplaatst.
Dit bijzondere herenhuis is goed gerestaureerd en goed geconserveerd en heeft aan de achterzijde een knusse en zonnige stadstuin, een houten bergschuur met ruimte voor meerdere fietsen en een achterom.
De locatie is ideaal: alles is op loopafstand. De advocaat zit ernaast, de bakker op de hoek, de winkelier en ober óm de hoek. Zelfs de tandarts is dichtbij….