€329.000 k.k

Emmastraat 5, Sneek

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €329.000 k.k
 2. Status:
  Verkocht

Bouw

 1. Soort object:
  authentieke stadswoning
 2. Bouwjaar:
  1908
 3. Woonoppervlakte
  119 m2
 4. Aantal kamers:
  4 (waarvan slaapkamers 3)
 5. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Deze prachtige authentieke stadswoning is een ontwerp uit 1908 van architect Leonardus de Blinde. De Emmastraat is een gewilde locatie in het ‘Stationskwartier’ van Sneek. Station, supermarkt en theater zijn om de hoek en naar de binnenstad is het slechts enkele minuten lopen. Het huis zelf is in stijl gemoderniseerd waarbij vele oorspronkelijke elementen bewaard zijn gebleven. Aan de achterzijde bevindt zich de intieme, zonnige stadstuin met achterom. Echt een bijzondere woning op een bijzondere plek. Een woning die je als makelaar graag wilt verkopen.

De indeling in het kort: Centrale entree met prachtige vestibule, klassieke tegelvloer welke is doorgetrokken in de hal en keuken, rijk geornamenteerde trapopgang, vaste kast, gemoderniseerde toiletinrichting met wandcloset en fonteintje, toegang tot o.a. de woonkamer-en-suite met originele glazen schuifdeuren, massieve plankenvloer, twee mooie schouwen, boogramen en openslaande tuindeuren naar binnenplaats/tuin. De keuken is separaat en o.a. voorzien van een tijdloze/neutrale keukeninrichting met inbouwapparatuur en wordt net als de hal verwarmd middels vloerverwarming. De aangrenzende bijkeuken heeft aansluitingen ten behoeve van een wasmachine en droger.
De eerste verdieping is vrijwel recht opgetrokken en heeft naast een ruime overloop – voorzien van daglicht – drie ruime slaap/werkkamers waarvan de slaapkamer aan de straatzijde als extra een mooie grote inloopkast heeft en een dubbele deur met toegang tot het balkon. Op deze verdieping bevindt zich ook de complete, keurige badkamer welke is ingedeeld met een vaste wastafel, douche, ligbad, wandcloset en designradiator.

Algemeen: Veel elementen zijn gelukkig bewaard gebleven, zo zijn vrijwel alle deuren nog origineel, voorzien van passend beslag, prachtige architraven rondom de deuren, boogramen en veelal originele/passende vakverdeling van raampartijen. Moderne voorzieningen zijn op passende wijze geïntegreerd. Zo is bijvoorbeeld het elektra vernieuwd, is vrijwel overal dubbele beglazing toegepast en is de woning voorzien van centrale verwarming welke is gekoppeld aan radiatoren en deels vloerverwarming. De gevelornamenten zijn in 2017 gerestaureerd.

Het label van deze woning is vóór 2021 geregistreerd. Voor deze labels geldt dat A het beste label is en G het slechtste.

U bent welkom voor een uitgebreide bezichtiging.