€685.000 k.k

Galamagracht 40, IJlst

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €685.000 k.k
 2. Status:
  Te koop

Bouw

 1. Soort object:
  Herenhuis , vrijstaande woning
 2. Bouwjaar:
  1870
 3. Woonoppervlakte
  149 m2
 4. Aantal kamers:
  4 (waarvan slaapkamers 3)
 5. Bijzonderheden:

  Beschermd stads- of dorpsgezicht

 6. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Deze charmante grachtenwoning is op een prachtige locatie gesitueerd in het oude stadscentrum van IJlst. Bijzonder is deze woning zeker….omdat de huidige bewoners de sfeer van weleer op een zeer fraaie-professionele wijze weer hebben teruggebracht in de woning maar ook hebben zij op een verantwoorde wijze de woning gemoderniseerd en onder architectuur uitgebreid….het beste van twee werelden, comfortabel en zeer sfeervol.
Ook belangrijk: de woning heeft een mooie diepe zonnige kavel met een vrijstaand comfortabel gastenverblijf/kantoor + aangrenzende garage en een eigen royale insteekhaven (staande mast)
Laten wij in het kort een beschrijving proberen neer te zetten met het idee dat de beschrijving misschien wel te kort doet aan de eigenlijke beleving daarom nodigen wij je uit voor een bezichtiging.

De Centrale entree van de woning is chique door de rijk versierde dubbele deur en geeft toegang tot de centrale hal welke net als alle vertrekken op de begane grond zijn belegd met een stoere-tijdloze plankenvloer. De hal heeft o.a.een uitgebreide elektrakast (12 groepen), een keldertje, vaste kast en een moderne toiletinrichting (wandcloset + fonteintje). De woonkamer heeft hoge ramen, binnenblinden, kamer-en-suite deuren met glas-in-lood, geornamenteerde schouw, vaste kasten en prachtige hoge ramen welke voor een mooie lichtinval zorgen. De woonkamer is aan de achterzijde op een stijlvolle wijze uitgebreid onder architectuur en heeft nu de functie van de tweede woonkamer/eetkeuken en heeft door toepassing van de open gevel (veel glas/tuindeuren) mooi uitzicht over het terras, tuin en gastenverblijf. De keukenruimte is deels open en geruisloos opgebouwd met een keukeninrichting (Siematic) welke is voorzien van diverse hoogwaardige inbouwapparatuur. De keuken is aanwezig maar ook weer niet, zeg maar….de aangrenzende bijkeuken is slim getekend met een schuifdeur gescheiden van het geheel en heeft naast de witgoed aansluiting een deur naar het terras.

De eerste verdieping is helemaal opnieuw ingedeeld en heeft op dit ogenblik een drietal slaapkamers welke veelal zijn uitgevoerd met een dakkapel en/vaste kasten. De badkamer is net als het overige sanitair, stijlvol en kwalitatief hoogwaardig en tijdloos uitgevoerd en is ingedeeld met een ligbad, badkamermeubel, handdoekenradiator, wandcloset, inloopdouche en inbouwverlichting.

Het gastenhuis-kantoor-garage kunnen wij als volgt omschrijven;

Deze ‘kleine’ woning is volledig in hout opgetrokken (gepotdekseld) en is uitgevoerd met een kloek zadeldak zodat ook een royale zolderruimte is gecreëerd….Aan de tuinzijde van dit tuinhuisje is een gastenverblijf-kantoorruimte gemaakt (geïsoleerd en voorzien van airco) met een werkkamer/slaapkamer, tuindeuren, douche en toilet. De aangrenzende garage heeft een betonvloer, elektrische deur en grote bergzolder.
De doorlopende tuin grenst uiteindelijk aan de royale insteekhaven (staande mast!) waar onlangs ook de walbeschoeiing van is vernieuwd.

Algemeen:

De woning is uitstekend geïsoleerd, voorzien van dubbele beglazing en wordt verwarmd middels een c.v.-combi-ketel welke is gekoppeld aan radiatoren en deels vloerverwarming. Ook heeft het pand een 16-tal zonnepanelen wat weer heel makkelijk kan zijn voor o.a.het opladen van de elektrische auto in de garage of op de eigen parkeerplek. Het schilderwerk van het exterieur is 2023 nog uitgevoerd.
De overtuin aan de voorzijde van de woning is uniek in gebruik van het betreffende perceel en moet ook door de eigenaar van de woning worden onderhouden.

De oppervlakte van het perceel eigen grond bedraagt 562 m2.