€439.000 k.k

Hoogstraat 10, Harlingen

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €439.000 k.k
 2. Status:
  Verkocht

Bouw

 1. Soort object:
  Monumentaal pand
 2. Bouwjaar:
  1642
 3. Woonoppervlakte
  161 m2
 4. Aantal kamers:
  8 (waarvan slaapkamers 4)
 5. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Als de wind van zee door de straten waait….Deze prachtige rijksmonumentale koopmanswoning, bouwjaar ca.1640 ligt op een steenworp afstand van de Noorderhaven en het centrum…echt een bijzonder huis welke door de huidige eigenaren is gekoesterd en op passende wijze is gerestaureerd waarbij modern comfort – de woning is vrijwel overal op een onzichtbare wijze geïsoleerd – naadloos is uitgevoerd. Dikke gebinten, stoere houten vloeren, plankenwand met ongelijke breedte’s,…het gevoel is goed en wat de woning extra aantrekkelijk maakt is de vele lichtinval en het prachtige-zonnige dakterras in het verlengde van de woonkamer waar tot in de avond van de zon kan worden genoten waarbij de stilte slechts wordt doorbroken door koerende duiven in het groen van de oude binnenstad, de vrolijke carillon klanken van het stadshuis en de zware scheephoorn van de vertrekkende boten op weg naar de eilanden….Dit is Harlingen op z’n best !

Deze fraaie en bovenal gezellige woning laat zich in het kort als volgt omschrijven:

Op de begane grond bevindt zich de centrale entree welke o.a. toegang geeft tot een grote inpandige fietsenberging en een tweetal werkruimtes/woonkamer (1) welke prima kunnen worden gebruikt voor een kantoor/praktijkruimte aan huis. Hier bevindt zich ook een keukenblokje, toilet met fonteintje, wasruimte/bijkeuken met warm en koud water.

De eerste verdieping heeft naast de overloop met stijlvolle toiletinrichting, een woonkeuken/eetkeuken aan de straatzijde met een passende-royale keukeninrichting welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur, een grote provisiekast/werkkast en een prachtige-lichte woonkamer aan de zuidzijde met o.a.twee terrasdeuren naar het zonnige dakterras (ca.27 m2) met o.a. een grote van buitenaf te bereiken inpandige berging !

De tweede verdieping heeft naast de fors bemeten overloop met vaste kasten, een drietal slaapkamers waarbij de ouderslaapkamer aan de zuidzijde woning breed is uitgevoerd en is voorzien van een brede dakkapel. De badkamerruimte op deze verdieping is compleet en keurig te noemen en is uitgevoerd met een inloopdouche, wandcloset, badkamermeubel, designradiator en een tweetal veluxramen.

De derde verdieping is bereikbaar middels een comfortabele vaste trap, heeft sta-hoogte, een vierde slaapkamer aan de straatzijde en een grote zolderberging met veluxramen. Ook deze verdiepingslaag is prachtig afgewerkt, heeft deels een bevloerde vliering en is wederom met oog voor detail afgewerkt.

Algemeen:

De woning wordt verwarmd middels een c.v.-combiketel (huur) welke is gekoppeld aan radiatoren, het elektra is vernieuwd en schilderwerk is zowel intern als extern mooi en dekkend uitgevoerd in passende, historische kleuren. Kortom, deze woning verdient eigenaren die ook net zo verliefd zijn op het pand als de huidige eigenaren…

Bezichtigingen kunnen uitsluitend plaatsvinden door het maken van een afspraak met de verkopende makelaar.