€1.750.000 k.k

Marsherne 14, Poppenwier

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €1.750.000 k.k
 2. Status:
  Aangekocht

Bouw

 1. Soort object:
  kop-hals-romp boerderij
 2. Bouwjaar:
  1872
 3. Woonoppervlakte
  346 m2
 4. Aantal kamers:
  8 (waarvan slaapkamers 6)
 5. Bouwvorm:
  bestaande bouw, onder architectuur en met veel zorg en aandacht gerenoveerd en volledig aangepast aan de hedendaagse eisen qua wooncomfort.

Bijzonder gave kop-hals-romp boerderij, Sathe Marsherne, in 2004 verkozen tot mooiste boerderij van Friesland, gelegen op een huiskavel van 5.710 m².

De weilanden grenzen direct aan open vaarwater, de Bangafeart. Klein vaarwater, uitstekend geschikt voor sloepen en kleine motorboten. Via deze rustige vaarroute is zowel Sneek, als, via Tersoalstersyl, het Sneekermeer prima bereikbaar. Plan beschikbaar t.b.v. aanleg haventje.

De boerderij is gebouwd rond 1872. Vanaf begin 2000 is de boerderij onder architectuur en met veel zorg en aandacht gerenoveerd en volledig aangepast aan de hedendaagse eisen qua wooncomfort. De opstelling van deze boerderij is zeer bijzonder, want in tegenstelling tot wat vaak gebruikelijk was, is de boerderij bijna volledig zuid georiënteerd. Dus veel lichtinval en zon in de meest belangrijke leef vertrekken!

De boerderij is werkelijk in uitstekende staat van onderhoud en ook bouwkundig in prima conditie. Keuken en sanitair in keurige staat van onderhoud, waarbij recent een wellness ruimte is gerealiseerd, bestaande uit sauna met rustruimte en dubbele inloopdouche. Installatiewerk nieuw aangelegd, verwarming middels H.R. ketel met radiatoren. Muur- en dakisolatie en deels dubbele beglazing. Schilderwerk in- en extern in prima conditie!