€1.250.000 k.k

Meerweg 16, Allingawier

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €1.250.000 k.k
 2. Status:
  Te koop

Bouw

 1. Soort object:
  woonboerderij op zeer mooie landelijke en historische locatie
 2. Bouwjaar:
  -1906
 3. Woonoppervlakte
  437 m2
 4. Aantal kamers:
  10 ( waarvan slaapkamers ) , 4 badkamers
 5. Bijzonderheden:

  Professioneel verbouwd en in goede technische staat.

 6. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Deze prachtige woonboerderij staat op een perceel van 13060m² met o.a. een eigen natuurvijver en kijkt uit over de dijk van het IJsselmeer. Het is zeer geschikt voor dubbele bewoning. In 2019 is een zelfstandig functionerend appartement in een deel van de schuur gerealiseerd. Daarnaast beschikt het o.a. over vele authentieke details, een woonkeuken, grote living, 6 slaapkamers en een bedstee, 3 badkamers, werkkamer en een riante schuur.

Geniet u binnenkort van de prachtige vergezichten zittend op de steiger bij de prachtige natuurvijver?

Woonboerderij:

Begane grond
De centrale hal met estrikenvloer en statige dubbele deuren is het hart van deze prachtige boerderij. Van hieruit betreedt u alle vertrekken. De huidige bewoners vertoeven graag in de woonkeuken, en wij begrijpen dat heel goed! Wat een fijne, lichte plek met uitzicht over de natuurvijver en verderop gelegen landerijen. Het balkenplafond, de houtkachel met schouw en de originele Tichelaar tegeltjes die de wand sieren zorgen voor de juiste sfeer in deze ruimte. Het kook- en spoeleiland nodigt uit tot het klaarmaken van de heerlijkste gerechten. De living is zeer riant en heeft een mooie houten vloer, originele binten en balken een houtkachel en openslaande deuren naar de weelderige tuin. In de werkkamer vindt u een originele bedstee en prachtige inbouwkasten. De master bedroom is beneden gelegen en heeft een badkamer-ensuite met een dubbele wastafel, ligbad, douche en toilet. In de bijkeuken is plaats voor het witgoed en het beschikt over een aanrechtblad.

Eerste verdieping
Aan de riante overloop met diverse inloopkasten grenzen maar liefst vier slaapkamers, allen van royaal formaat. De grote slaapkamer aan de voorzijde is uitgerust met een badkamer -ensuite en heeft een eigen douche, wastafel en toilet en heeft een inloopkast. De tweede badkamer op deze verdieping beschikt over een ligbad, douche en dubbele wastafel. Er is een aparte toiletruimte.

Appartement:
Het compleet zelfstandige appartement is in 2019 gebouwd met enkel ecologische bouwmaterialen. De woonkamer heeft openslaande deuren naar buiten en de open keuken beschikt over de benodigde inbouwapparatuur en een prachtige 4-pits AGA-fornuis. Er ligt vloerverwarming en de binten zorgen voor een aangename sfeer. De slaapkamer heeft een badkamer en-suite en is zeer compleet uitgerust met ligbad, douche, wastafel en toilet.

Schuur:
De boerderij beschikt over een grote schuur met eigen werkplaats. De droom van iedere hobbyist! Zowel de schuur als de werkplaats beschikt over bedrijfsstroom (230V).

Buiten
De prachtige tuin met eigen natuurvijver is rondom de woning gelegen en kent meerdere zonneterrassen. Recent zijn er 122 extra bomen geplant en uw fruit en groente haalt u veelal uit eigen tuin! Het kippenhok is al geregeld voor de verse eitjes op zondag, regelt u zelf de kippen? Het gazon nodigt uit voor een potje voetbal en het is heerlijk toeven op de steiger bij de natuurvijver. Rust en privacy in optima forma! Vanuit de tuin ziet u zelfs de dijk van het IJsselmeer.

Allingawier:
Allingawier is een Fries terpdorp en is gelegen tussen Makkum en Bolsward. Het is vlakbij de A7 gelegen, waardoor het makkelijk in verbinding staat met o.a. Amsterdam en Groningen. In Allingawier liggen veel (woon)boerderijen, het is dan ook zeer landelijk gelegen.

Uw adviseur: Peter Smedes