€389.000 k.k

Prinses Julianapark 2, Sneek

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €389.000 k.k
 2. Status:
  MonumentaalVerkocht

Bouw

 1. Soort object:
  rijks monumentaal herenhuis
 2. Bouwjaar:
  1901 bouwstijl: Art Nouveau
 3. Woonoppervlakte
  196 m2
 4. Aantal kamers:
  8
 5. Bijzonderheden:

  824 m3 inhoud.

 6. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Uniek rijks monumentaal herenhuis op zeer fraaie locatie aan park gesitueerd met o.a.een diepe zonnige/romantische stadstuin, royale berging en achterom.

Het herenhuis is in 1901 gebouwd in de stijl van de Art Nouveau naar een ontwerp van L.W.A.de Blinde en heeft nog veel originele details! In 2006 is ook dit fraaie pand onder supervisie van de Monumentenafdeling van de gemeente Sneek, grondig gerestaureerd !

De indeling van dit bijzondere herenhuis kunnen wij in het kort als volgt omschrijven:

Centrale entree met fraai bewerkte dubbele deur, vestibule met marmeren tegelvloer, gang met prachtige geornamenteerde trapopgang, toilet, trapkast en toegang tot wijnkelder (ca.10 m2), royale/gezellige woonkamer met serre (ca.50 m2), ornamentenplafonds, schouwen en zonnige erker. De keukenruimte is separaat en is ingericht met een stijlvolle keukeninrichting (Siematic) welke is voorzien van diverse inbouwapparatuur.

De eerste verdieping is net als de begane grond, statig wat met name geaccentueerd wordt door o.a.de hoge plafonds (stuc met ornamenten) en hoge deuren. Een drietal kamers zijn hier te benoemen waarbij de twee grote (slaap)kamers elk zijn voorzien van een originele schouw en de slaapkamer aan de tuinzijde tevens balkondeuren heeft naar een royaal-overdekt-balkon/terras. De kleinere slaapkamer bevindt zich boven de hoofdingang en is voorzien van een inbouwkast met vaste wastafel. Deze verdieping heeft tevens een separaat tweede toilet en een stijlvol gemoderniseerde badkamer, afgewerkt in een neutrale kleurstelling en voorzien van een badkamermeubel met dubbele wastafel, grote inloopdouche en inbouwverlichting.

De tweede verdieping is verrassend groot en volwaardig te noemen. Naast de sfeervolle torenkamer heeft deze verdieping nog een drietal slaapkamers. Ook hier zijn volop mogelijkheden voor berging.

Algemeen:

De woning is de afgelopen jaren op essentiƫle punten voorzien van moderne voorzieningen waarbij bijvoorbeeld in 2010 een compleet nieuwe c.v.installatie, inclusief leidingen en radiatoren zijn aangebracht. Ook zijn een negental radiatoren en de vloerverwarming in de keuken en badkamer op het EvoHome systeem aangesloten wat een aanzienlijke brandstof besparing oplevert. De keukenruimte, badkamerruimte en de twee toiletten zijn volledig professioneel vernieuwd, de elektrische bedrading is in de jaren tachtig volledig nieuw doorgetrokken en het schilderwerk van het exterieur is recentelijk, ambachtelijk uitgevoerd. Het geheel is vrijwel volledig voorzien van dubbele beglazing en voorzetramen.

Inspectierapporten van de Monumentenwacht Fryslan (2015 en 2018) zijn in opdracht van verkoper uitgevoerd en zijn mede bepalend geweest voor de prijsstelling.

Bezichtigingen kunnen uitsluitend plaatsvinden door het maken van een afspraak met de verkopende makelaar.