€197.500 k.k

Séburch 14, Workum

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €197.500 k.k
 2. Status:
  MonumentaalVerkocht

Bouw

 1. Soort object:
  rijksmonumentale vissershuisjes
 2. Bouwjaar:
  -1906
 3. Woonoppervlakte
  72 m2
 4. Aantal kamers:
  3, waarvan slaapkamers 1
 5. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Deze fraai gerestaureerde rijksmonumentale vissershuisjes zijn op een unieke locatie aan de oude zeewering nabij de sluis en de haven gesitueerd. Aan de achterzijde hebben de huisjes een eigen oever welk grenst aan doorgaand vaarwater. Echt een uniek, zeer verzorgd geheel en geschikt voor de ‘pure’ liefhebber.

De karakteristieke woninkjes zijn met behoud van zoveel mogelijk elementen in oorspronkelijke stijl samengevoegd tot een comfortabel geheel. De woning moet permanent worden bewoond en is geschikt voor een eenpersoons-huishouding of klein gezin. De oppervlakte van het perceel eigen grond bedraagt 220 m2.

De indeling kunnen wij in het kort als volgt omschrijven:

Hal met toegang tot sfeervolle woonkamer met balkenplafond, bedstede, fraaie schouw en vaste kasten. Aan de rechterzijde van de hal bevindt zich de gezellige woonkeuken met eenvoudige/stoere keukeninrichting welke deels is voorzien van keukenapparatuur. Deze keukenruimte biedt prachtig uitzicht over het vaarwater en het achterliggend grasveld.

Via een fraai antieke deur met houtsnijwerk is het portaal met de achterentree en toegang tot de stijlvolle-recent-vernieuwde badkamer met o.a.douche, wandcloset, badkamermeubel (inclusief vloerverwarming en spiegelverwarming). Tevens bevindt zich in het portaal de uitgebreide meterkast en provisiekast waarbij de bovenliggende verdieping in gebruik is als berging.

Middels een vaste trap met toog bereikt u de overloop met vaste kasten en ruime ouderslaapkamer welke tevens is voorzien van een vaste kast. De tweede (slaap)kamer bevindt zich boven de woonkeuken en is op dit ogenblik bereikbaar met een vlizotrap.

De gehele begane grond is voorzien van een steenharde vloer, afgewerkt met estriken. De verwarming vindt plaats middels fraaie gaskachels in originele schouwen. De warmwatervoorziening is gekoppeld aan een huurgeiser en eigen boiler.

Het gas, elektra en daken zijn vernieuwd waarbij tevens de daken en wanden zijn voorzien van isolatie. De tuin is opnieuw aangelegd waarbij het originele stenen taanhok is voorzien van een plavuizenvloer, witgoedaansluiting en zolderverdieping (1.25 hoog). Het vernieuwde aangebouwde houten schuurtje voorziet nog eens voor extra berging mogelijkheden.

Deze prachtige, originele en goed geconserveerde dijkwoning betreft Fries erfgoed en daarom zijn wij op zoek naar een nieuwe eigenaar die net als de huidige bewoner, dit pareltje wil koesteren en bewaren voor het nageslacht. De woning is alleen te bezichtigen door het maken van een afspraak met de verkopende makelaar.

Aan foutieve vermeldingen in deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.