€495.000 k.k

Dyksterbuorren 10, Menaam

Kenmerken

 1. Vraagprijs:
  €495.000 k.k
 2. Status:
  Verkocht o.v.Monumentaal

Bouw

 1. Soort object:
  Rijksmonument vrijstaande woning
 2. Bouwjaar:
  ca. 1880
 3. Woonoppervlakte
  251 m2
 4. Aantal kamers:
  9 (waarvan slaapkamers 6)
 5. Bouwvorm:
  bestaande bouw

Rembrandt schreef ooit aan zijn vrouw Saskia van Uylenburgh: ‘Een land vol rust, sfeer en charme, voor een deel bepaald door het helder goudenlicht, zoals men dat aan de zeekant vindt. De zee  die tevens zorgt voor de zuivere lucht, klare kimmen en voor de zomerse wolken, die nog witter zijn dan wit…’

Hier, aan de Dyksterbuorren in Menaldum, vlakbij de Menaldumervaart  – de KLEIROUTE/ELFSTEDEN-VAARROUTE – staat dit statige, royale Rijksmonument, een prachtig beeldbepalend pand….met MOGELIJKHEDEN,…GEWOON HEEL VEELZIJDIG, midden in het dorp met o.a.een verstilde, zonnige tuin aan de achterzijde. De woning heeft veel sfeer en ruimte en is goed onderhouden, volledig wonen of wonen met een praktijk/atelier aan huis/hobby ruimte/plek voor de kunstverzameling….het kan allemaal.                              Ook heel bepalend – niet te vergeten – de prachtige lichtinval….

 

De indeling van deze bijzondere woning kunnen wij in het kort als volgt omschrijven:

Midden entree met Portugese tegelvoer, uitgebreide meterkast, toiletinrichting, trapopgang (1), kelder en toegang tot diverse vertrekken waaronder de ruime woonkamer/atelierruimte/praktijkruimte – ca.66 m2 – met balkenplafond, palletkachel en trapopgang (2), gezellige woonkeuken met tijdloze, keurige keukeninrichting v.v.diverse inbouwapparatuur, werkkamer/t.v.-kamer en een tweede woonkamer aan de noordzijde.

De eerste verdieping is eveneens ruim te noemen en heeft naast de overloop een zestal slaapkamers welke veelal zijn voorzien van een vaste kast en de twee slaapkamers aan de tuinzijde zijn uitgevoerd met een dakkapel. De badkamerruimte op deze verdieping is compleet en tijdloos afgewerkt en ingedeeld met een ligbad, douche, tweede toilet en vaste wastafel.

 

Algemeen:

de woning is de afgelopen jaren constructief goed onderhouden en periodiek gekeurd door monumentenwacht Fryslan en betreft een voormalige schoolmeesterswoning welke omstreeks het jaar 1880 is gebouwd.  De tuin is onder architectuur aangelegd, in een romantische stijl met borders, terrassen en leilinden en biedt naast veel zon ook veel privacy… Naast de woning bevindt zich een brede/diepe met grind bedekte oprit, geschikt voor het parkeren van meerdere auto’s en hier is tevens een in stijl opgetrokken houten schuur gerealiseerd met gepotdekselde houten wanden en een Oudhollands pannendak.

De oppervlakte van het perceel eigen grond bedraagt 502 m2.

 

De centrale ligging ten opzichte van de kop-afsluitdijk, Leeuwarden/Groningen maakt het wonen op deze locatie extra aantrekkelijk…bovendien heeft het dorp een rijk verenigingsleven en zijn basisvoorzieningen zoals basisscholen, huisartsen, een supermarkt, een goede-korte busverbinding met Leeuwarden aanwezig. Kortom: een verrassend-veelzijdig dorp,…eigenlijk een verborgen parel in Friesland… Maak gerust een afspraak met ons kantoor en wij vertellen u meer.

 

Welkom.